SIKERES GÁT ÉS ZÁRÓIZOM PLASZTIKA

 • 2021/08/25

Széltartási zavar  mőgötti  komoly szülési  izom sérülés rekonstrukciója. Köszönöm a hozzám irányítást dr.  Oláh Orsolyának, az együttműködést dr. Willner Péternek. Változtatás nélkül közlöm a beszámolót.

Sport kismedencei süllyedésekkel

 • 2020/12/11

Az inaktivitás rontja a teljes test keringését, a szöveti oxigénellátást, a kötőszövet rugalmasságát. Ezért fontos, hogy a megfelelő mozgásformával és napi medencefenék tornával biztosítsuk az optimális élettani működést a kismedence területén. 

 ÉLETMÓD TANÁCSOK MEDENCEFENÉK PROBLÉMÁK ESETÉN

 • 2020/07/10

Az életmódnak jelentős szerepe van a kismedencei problémák kialakulásában, valamint a műtéti eredmények megtartásában. Milyen tényezők segítenek, hogy a tünetek csökkenjenek, illetve ne térjenek vissza?

Online kismamatorna

 • 2020/03/30

Kedves Kismamák!
Szeretnél otthonodban jókedvűen, biztonságban tornázni, rugalmassá tenni a testedet a szüléshez? Várlak a jelenlegi helyzetben a legoptimálisabb lehetőséggel az otthonodban :)

VBAC

 • 2020/03/04

"HA AZ Ő TESTE LENNE Ő KISZEDETNÉ SIMA CSÁSZÁRRAL ÉS NEM MENNE BELE A VBAC-BA, ÍGY UTÓLAG VISZONT AZT MONDTA, HOGY MÉG KETTŐT AKAR, ÍGY ILYEN SZÜLÉSSEL MERT EZ FANTASZTIKUS!”

 

Medencefenék gyógytorna 2015-2019

 • 2020/01/04


2014 őszén belső indíttatásból kezdtem el hivatászszerűen foglalkozni medencefenék gyógytornával. A kezdeti heti egy napból ma már minden nap  vizsgálok, kezelek, a hétvégeken gyakran továbbképzésre járok, kongresszusra készülök vagy veszek részt. Óriási igény jelent meg, sok hetes várakozással lehet hozzám bejelentkezni a kontroll melletti, manuális kezelési technikákat is alkalmazó kismedencei fizioterápiára. Nagyon intenzív öt év van mögöttem, összefoglalom a megtett utat.

Önkatéretezés és gyógyulás 20 évesen

 • 2019/11/02

Nem kell senkinek bizonygatni, milyen drámai változást hoz egy fiatal nő életében, ha állandó katétert kell viselnie, mert nem tudja  a vizeletét kiüríteni. Már maga a diagnózis felállítása sem volt könnyű, megtalálni azokat az orvosokat, akik partnerként kezelték: dr. Vecsei Anna urológus, dr. Oláh Orsolya nőgyógyász, dr. Kuti Andrea urológus hittek neki, és addig kutattak, míg logikus magyarázatot találtak a problémáira. Innen az út, legalábbis gyógytornász szemmel már könnyű volt :) de jöjjön a személyes beszámoló saját szavaival a kedves fiatal páciensünknek, ami kissé hosszú lesz, de érdemes végig olvasni, sok sok idő, vizsgálat, szó szerint testi és leki szenvedés útján jutott el a megoldáshoz. 

Gyógytornászként a Magyar Urológiai Társaság Kongresszusán, 2019 Eger

 • 2019/10/14

Részt venni egy orvosi kongresszuson több szempontból hasznos dolog. A legújabb kutatások, a témák szisztematikus feldolgozása, egy-egy terület specialistái, külföldi előadók biztosítják, hogy tudásunkat gyarapítsuk, kapcsolatokat építsünk. Az esti társasági és wellness programok pedig a kikapcsolódást, stressz levezetést és feltöltődést segítik.

Hiperaktív hólyag diéta

 • 2019/08/09

A túlműködő húgyhólyag (OAB) esetén gyakori, intenzív vizelési ingert érezhet, mely többszöri éjszakai vizeletürítéssel és akaratlan vizeletvesztéssel is társulhat. Az OAB előfordulása az életkor előrehaladtával nő, de fiatalabb korban is előfordulhat.

Mit tehetünk, ha fájdalmas a szex szülés után?

 • 2019/08/09

Kevesen beszélnek róla, azonban több nőt érint, mint gondolnánk. Talán meglepődsz, ha azt javaslom, ha fájdalmas a szex, keress egy hegkezelésben és szülés utáni regenerációban járatos gyógytornászt! A 2019. áprilisában a szülés utáni életminőség kérdőív meglepő gyakoriságot mutat a szülés utáni fájdalmas szexuális élet tekintetében. 1000 nő válaszait feldolgozva a következő eredmények születtek:

Mit üzen az urogynekológia kongresszus?

 • 2019/07/04

Kétévente kerül megrendezésre az urológusok, nőgyógyászok és szakdolgozók közös tudományos ülése, ahol a legújabb nemzetközi és hazai, irányvonalakat, kutatási területeket, tapasztalatokat mutatják be, vitatják meg.