"Kedves Piroska!
Szeretném megosztani veled, hogy a több mint 4,5 kilós kisbabámat sikeres gátvédelemmel sikerült megszülni és úgy gondolom, hogy a szuper kísérőim mellett ebben nagy szerepe volt a felkészülésnek és ráhangolódásnak amit a kismamatornán végeztünk. A vízben vajúdást követően franciaágyon oldalt félig fekve érkezett meg a kisfiam két szakaszos kitolás során. A légzéstechnika, amit minden órán gyakoroltunk, segített megtámogatni a fájásokat ebben az utolsó szakban. A
medencefenék gyakorlatok, amiket az órák végén gyakorlunk, hozzájárultak ahhoz, hogy a gátvédelem érdekében adott szülésznői javaslatok (mikor tolni, mikor visszafogni stb) végrehajtásakor a lehető legtöbb kontrollt képes legyek kifejteni, talán ez is lehetett a kulcsa annak, hogy a csodás óriás bébit is sikerült ilyen szépen megszülni." 

 Ez a foglalkozás sokkal több mint "kismamatora", valójában szülésfelkészítő abban az értelemben, hogy megtartó ereje van a csoportnak, ugyanazokkal a kismamákkal találkozunk hetente, mielőtt tornázunk, mindenki bejelentkezik, hogy mi a helyzet, panasz van-e stb. amire kaptunk tanácsokat. Kialakul egy "közösség" ahonnan sorra szülés után visszajönnek beszámolni az anyukák, ez erőt ad hétről hétre. Korábbi kismama jóga/kismama torna tapasztalataimmal össze sem hasonlitható ez! Köszönök mindent és találkozunk a szülés utáni medencefenék tortnán!
Diana, 30 éves

"Az én történetem 12 évvel ezelőtt kezdődött. Normál terhességből, 1,5 órás vajúdás után, hasbakönyöklősen, tolófájások nélkül, óriási gátmetszéssel megszületett 4000 gr-os 1. gyermekünk.
A 6 hetes kontrollon az orvos mindent rendben talált. Ami furcsa volt nekem, hogy hónapokig fájt a gátam, hosszú állás után olyan érzésem volt, mintha ki akarna szakadni belőlem valami. A házas élet sem olyan volt, mint régen, valamint a hüvelynél kívülről nagy kidomborodást láttam.
Gyermekünk 1,5 éves korában elmentem egy másik orvoshoz általános vizsgálatra. Az orvos a vizsgálat után közölte, hogy úgy nézek ki, mint aki már 4 gyereket szült. Ez a mondat a mai napig eszembe jut, mondhatni emiatt az egész nőiességem, önbizalmam, libidóm megváltozott. Az orvos a hüvelyplasztikát ajánlotta. Először elkezdtem a plasztikai műtéti fórumokról, szakirodalmakról magyar és külföldi oldalakon hosszú éjszakákon át olvasni. A műtét hosszútávú pozitív eredményéről szinte alig lehetett olvasni, és mivel korábban nem volt műtétem, rettegtem a beavatkozástól.
Ezután berendezkedtünk arra, hogy csak 1 gyermekünk lesz, 3 évig nőgyógyász közelébe sem mentem. Ezután újabb nőgyógyászhoz mentem, aki méhsüllyedést, hólyagsérvet állapított meg, ő is a műtétet javasolta és az intimtornát. Megvettem a K.féle intimtorna könyvet, majd otthon (nem minden nap, csak ha időm volt) csináltam a gyakorlatokat. Változást nem vettem észre, de legalább nem romlott az állapotom. A méhszájam a hüvelybemenettől 2 cm-re , préseléskor időnként meg is jelent.
2010 –ben olvastam először több fórumon a konzervatív kezelésről. Fel is vettem a kapcsolatot a cikk írójával. Mivel akkor a komplex konzervatív kezelés szakorvosa ,még csak Győrben rendelt ( ami nekem nagyon messze volt), így elkezdtem a konzervatív kezelésről német nyelven olvasgatni, ahol már akkor szép eredményeket írtak le. Így Németországból rendeltem magamnak kockapesszáriumot és hüvelysúlyt. A pesszárium kezdetben 3-as, majd 2-es volt. Emelett a súlyt próbáltam kitartóan használni kb. 1 évig, de sokszor kicsúszott, később rájöttem, hogy a sérv tartotta az egészet, pedig én úgy éreztem, hogy maximálisan szorítom.
Később 2012 környékén sikerült egy elektrostimulátort is beszereznem, ami már beindította a javulást. Napi 2 x használtam, mellette súlyzóztam és a pesszáriumot használtam. A korábban nem mozgó gátizomzat egyszer csak elkezdett szemmel láthatóan is mozogni. Ezt a kezelést csináltam 2 évig kisebb, betegségekből fakadó szünetekkel megszakítva.
2013-ban felkerestem a korábbi orvost, aki azt mondta, hogy szerinte már vállalhatok nyugodtan újabb terhességet, ekkor a méhszáj állva 3-4 cm-re volt, diónyi hólyagsérvvel. A terhesség hamar létrejött, a kockapesszáriumot végig használtam, és fekve intimtornáztam. Az orvossal megbeszéltem a programozott császármetszést, rettegtem az újbóli szüléstől és attól, hogy a korábbi javulás romlani fog. Így született meg a 3700 gr-os gyermekünk, egy gyönyörű császármetszéssel, ami re ma is szeretettel gondolok.
A második gyermek 4 hónapos korában elmentem egy budapesti ladypower rendelőbe, ahol diónyi cystokelet állapítottak meg és enyhe méhsüllyedést. Továbbra is javasolták a korábbi komlex kezelést, amit már 2 gyermek mellett már nehezen kiviteleztem, így csak hébe-hóba használtam a súlyzót és az elektrostimulátort.
Persze a hüvely izmossága sokat csökkent, ismét bement a víz és a levegő bizonyos helyzetekben, de legalább a sérv nem romlott. Ezalatt is sokat olvastam különböző fórumokat, a férjem mindvégig kiállt mellettem, végig támogatott.
2017 májusában egy fordulat jött az életemben, így elhatározam, hogy nem lehet az , hogy minden nap ez az állapot foglalkoztasson órákon át. Elkezdtem ismét az intimtornát,( Kriston és Kegel féle hagyományos gyakorlatok, amit én állítottam össze) súly nélkül. Napi 1 órát végzem a gyakorlatokat , az előírt ismétlésszámok kb. 3x-osát csinálom, plusz napi 2x0,5 óra Es. A javulás körülbelül 2017 novembere körül kezdett látszani, a hüvelybementet záródott, a hüvely szűkült. Azóta lelkesen végzem a gyakorlatokat, rendszerint fekve és tükörrel kontrollálva.
2 hónapja olvastam Piroskáról, és az ő gátizomvizsgálatáról. Sokat gondolkoztam, hogy bejelentkezzek-e hozzá, mivel Bp nincs közel a lakhelyemhez, ilyen vizsgálatban még sosem volt részem, úgy gondoltam, hogy ez egy mérhető visszajelzést fog adni az elmúlt közel egy év munkájáról . Kissé félve mentem, nehogy negatív eredményem legyen a sok belefektetett munka ellenére. Piroska nagyon kedves volt, a vizsgálatról végig tájékoztatott, ami nagyon kíméletes volt. Nagyon megörültem, mert azt mondta, hogy erős a hüvelyi szorító erőm, közel olyan , mintha nem szültem volna, és hólyagsérv, süllyedés nem látható. Véleményem szerint a javulást ez évek alatt végzett konzervatív terápia miatt értem el, és az utóbbi közel egy év intenzív munkájának köszönhetem. A tornát szeretném tovább folytatni, a Piroska által adott gyakorlatokkal, ami szerencsére napi 15-20 percet fog elvenni az életemből, és később már elég lesz a fenntartó kezelés.
Igy visszagondolva rengeteg időmbe, pénzembe, lemondásokba került az én nőiességem visszaszerzése, de nagyon megérte a közel lánykori állapotom visszaszerzése. Nagyon sok múlik a kitartáson (szerencsére nekem azzal nincs bajom) és azon, hogy ne adjuk fel akkor sem, ha még nincs változás az első 12-16 hétben , amit a szakirodalmak is említenek."
Bea, 35 éves

"Kedves Piroska. Csak szeretném elmondani, hogy mennyire hasznos volt a mai konzultáció. Beszéltük, hogy néhány gyakorlatnál úgy érzem, hogy préselek. Mondta, hogy figyeljek a mélyhasizom aktiválására. Hát most megnéztem tükorrel és kiderült, hogy nem húztam be a hasam eléggé. Ha háton fekve teljesen behúzom a hasam, a sérv annyira felhúzodik vele, hogy teljesen eltűnik. Ez szinte hihetetlen számomra. Es egyébként igy már nem érzem a préselés érzését sem. Szóval köszönöm szépen ezt is és az emberségét is.." 
Viola, 28 éves

"Számomra azért volt nagyon nagy segítség a tegnapi foglalkozás, mert őszinte volt, de mégsem elrettentő. Annak ellenére, hogy egy állítólag sokkal nyitottabb és elfogadóbb világban élünk mint szüleink vagy nagyszüleink, a szülés témája még mindig tabu témaként van kezelve. Rengeteg a terhességről szóló könyv, cikk, előadás, mindig mindenkinek van pár jótanácsa, függetlenül attól, hogy átélte-e már a terhességet vagy sem, de mikor arra terelődik a téma, hogy mire számítson az ember a szülőszobán, valahogy megáll az információáradat. Sokan édesanyák letudják annyival, hogy "jajj nem akarlak elrettenteni tőle, nyugodj meg minden rendben lesz". Mások egyenesen azt javasolják, hogy ha valaki mégis elkezdene mesélni, intsem le, hogy nem szeretném hallani, merthogy ezek általában rémtörténetek. Én mégis azt tapasztalom, hogy ha én kérdezek, akkor attól általában zavarba jönnek, és próbálják minél hamarabb, minél kevesebb infóval letudni a beszélgetést, mintha valami nagy titok lenne. Személy szerint én olyan ember vagyok, aki könnyebben megbírkózik egy kihívással amivel ismeretlen terepen kell szembenézni, ha előre felkészülök minél több információval, mert hát jobb félni mint megijedni. Attól, hogy nem veszünk róla tudomást, hogy valami kellemetlen, fájdalmas vagy komplikációk is felléphetnek, attól még ez nem lesz másképp, csak sokkal nagyobb sokként fog érni, mintha számolunk a lehetőséggel.
Nagyon furcsának találom, hogy egy olyan világban, ahol egyre nyitottabban kezelnek olyan komoly témákat mint a homoszexualitás, vagy a rasszizmus, ahol a terhesség és a vele járó nehézségek sem tabuk többé, pont a szülés az amiről ennyire nem beszélünk, holott mindannyian megszülettünk egyszer.

Nagyon szépen köszönöm, a tegnapi foglalkozást, nekem nagyon sokat adott, sokkal nyugodtabban tekintek most már a szeptemberi időpontunkra és nagyon jó, hogy a férjem is belekóstolhatott kicsit. Őszintén tartottam tőle, hogy mennyire fogja nyitottan kezelni az egészet, de önmagához képest szerintem, nagyon ügyesen teljesített, ráadásul utána még elég hosszan elbeszélgettünk a témáról, ami nekem nagyon sokat jelentett. Ő nem az a fajta aki hónapokkal előre szétizgulja magát, hogy mégis mire számítson, inkább úgy van vele, hogy minek izguljon, meg fogjuk tudni oldani, lesz ott több szakember akik értik a dolguk, és ezzel rövidre is zárja a témát. Tegnap viszont kicsit bepillantást nyerhetett abba, hogy mi vár majd ránk, és el is kezdett foglalkozni a témával, ami nekem nagyon sokat jelent.

Szóval tényleg nagyon nagyon köszönöm, hogy Ön vállalja ezt a szerepet és megadja azt a segítséget a kismamáknak amihez amúgy olyan nehéz hozzájutni!
Elnézést ha kicsit hosszúra és ömlengősre sikeredett."

-Csilla,32 éves

"November 1-jén született Benedek, természetes úton mindenféle komplikáció nélkül. Így utólag már jó emlékként gondolok vissza a szülésre is, persze akkor nem volt egy leányálom. Sokat segített a torna, és a légzőgyakorlatok, amikre megtanítottál! És ezeknek köszönhetően nem lett semmilyen sérülésem, ami most gondot okozna. Köszönöm Neked még egyszer, jó szívvel ajánlom az óráidat és a szakrendelésedet másnak is "
-Emese, 28 éves
"Izgatottan vártam a szülés felkészítő tornát Réka lányom kísérőjeként. Már a helyszínre érkezve a nyugalom érzése áradt szét bennem. A tornaterembe belépéskor Piroska várt bennünket, akinek derűje, nyugalma azonnal megragadott. A rövid elméleti felkészítés után a páros gyakorlatok következtek, melyek a bensőséges, szeretetteljes érintésre alapozva mutatták meg a leendő apukáknak,-nagymamának-hogy a baba érkezésekor a tudatosan támogató jelenlétük milyen nagy segítség lehet a leendő édesanyáknak. Mindenkinek meleg szívvel ajánlom a tornán való részvételt,ami kiváló felkészítést ad az előttünk álló szülésélményre."
Császármetszés után keresetem fel Piroskát. Nagyon pozitív tapasztalatokkal tértem haza az eddigi két alkalommal. Már az első alkalom után sokkal jobban éreztem magam, foglalkoztunk a hegemmel, a hasizmommal, a nem éppen egészséges gerincemmel és a fasciákkal is. Piroska emberséges hozzáállása és közvetlensége a szakértelme mellett plusz jó pont, ugyanis én alapvetően nem viselem jól, ha vizsgálgatnak, tapogatnak :) így pedig oldott volt az egész hangulata, az állapotfelméréstől a tornákig. Mindenkinek jó szívvel ajánlom, én személy szerint örülök, hogy végül vele kezdtem meg a közös munkát (kaptam más ajánlást is, de az illető nem győzött meg - biztosan nem véletlenül alakult így).
-
Melinda, 33 éves
Egy kis élménybeszámoló..
Hétvégén fesztiválozni voltunk 2 gyerekkel, 4 éves és 10 hós. Sokat mentünk, sokat emeltem, hordoztam, még a nagyobbik is volt a nyakamban. És semmit nem éreztem a kockával! Olyan felszabaditó érzés volt! Persze másnap pihenős napot csináltunk, sok tornával!
Senkit nem szeretnék ilyen "extrém terhelésre" buzdítani, inkább csak annyi hogy megfelelő szakemberekkel és megfelelő terápiával újból kinyilik a világ és a régen lehetetlennek hitt dolgok megvalósithatóvá válnak.
És a számomra flow élményt nyújtó futásról sem kell lemondanom. Úgy érzem visszakaptam a szabadságom!
A tornával pedig olyan testtudatosságot kaptam, ami a mindennapokba építhető, pozitív változást hozott!
-
Diana, 30 éves
5 éven belül szültem 3 gyereket, mindegyik 4 kg feletti volt. Sajnos ezt nem is úsztam meg nyomtalanul, mint később kiderült a bal oldali gátizmom le is szakadt. A szülések után jelentkeztek természetesen tünetek is: vizeletszivárgás köhögés vagy tüsszentés során, tág hüvely, kidudorodó has. A legnehezebb az volt, hogy nem tudtam, hogy hol keressem komplexen a megoldást! Intimtorna és a szétnyílt hasizomra specializálódott torna már megvolt, meg is csináltam a tanfolyamot, gyakorolgattam is, volt némi eredménye, de ennél jobbat akartam! Olyan helyet, ahol felmérik azt, hogy milyen állapotban van a gátizmom, hasizmom, személyre szabottan kapok egy gyakorlatsort, ellenőrzik is a hatékonyságot, esetleges fejlődést! Így találtam rá véletlenül Piroskára, aki mindezt egy személyben megtestesítette! Az ő programját követve, 4 hónap alatt eljutottam odáig, hogy már tüsszentésnél nincs vizeletcsepegés, akár tisztasági betét nélkül is bátran elindulhatok otthonról! A hasizmom meg 3.5 ujjnyiról 1 ujjnyira záródott össze. :) Nagyon hálás vagyok Piroskának, hogy a segítségével idáig jutottam, nagyon kedves és rendkívül alapos, felkészült szakember! Jó lenne, ha a frissen szült kismamák ajándékcsomagjába az ő elérhetősége is bekerülne!
- Zsuzsa, 35 éves
Intim problémák esetén szívből ajánlom Piroskát, nagyon részletes tájékoztatást kaptam, minden kérdésemre válaszolt. A vizsgálat sem volt kellemetlen, és objektív eredményt nyújt a medencefenék izomzat állapotáról.
- Anikó, 28 éves
Szülés utáni problémák miatt kerestem fel Piroskát, aki már az első találkozásunk alkalmával elnyerte szimpátiámat. A rendkívül alapos szóbeli problémafeltáró beszélgetést, egy körültekintően, mégis kíméletesen elvégzett vizsgálat követte. Mindehhez Piroska oldott és bizalmi légkört teremtett, ami nagy segítség volt, mert így semmit sem éreztem "cikinek". A kivizsgálás után pedig személyre szabott kezelési tervet kaptam. Külön köszönet azért, hogy mindig van egy kedves mosolya és néhány bátorító szava a csüggedt lélek számára. :) Kiváló szakember, jó szívvel ajánlom Őt mindenkinek!
- Edit, 35 éves
Szülés után méhsüllyedéssel, gyenge gátizomzattal, szétnyílt hasizommal néztem szembe. Kriston Intim Torna, Love Your Belly, Rectus Training Módszer után Piroskát keretem fel problémáimmal, mivel a rendszeres tornáktól már csípőfájdalom is kialakult. Miután mindegyik fentebb említett tanfolyam csak egy-egy problémára fókuszált, nem voltam elégetett. Olyan embert vagy módszert próbáltam keresni, ami komplexen áll a panaszaimhoz. Szerencsére Piroska ilyen szakembernek bizonyult. Minden módszerben tájékozott volt. Átnézte az eddig betanult gyakorlataimat, s csak ott változtatott, ahol szükséges volt. Manuálterápiával javított a csípőmön, gerincemen. Gyakorlatokkal, nyújtásokkal egészítette ki a találkozásunk előtt végzett nagyon egyoldalú mozgásformámat. Úgy érzem az elmúlt 3 hónapban az instrukciói alapján végzett torna sokat lendített a gyógyulásomon. Köszönöm Neki!
- Kata, 34 éves
Ma hajnalban megszületett első kisfiunk, Botond 3700 g-al, 56 cm-el. A SOTE 2-n szültünk, fantasztikus élményekkel gazdagodtunk, csodás szülésznők, dokik es csecsemősök. A szülés 6 óra alatt lezajlott, természetes úton, fájdalomcsillapító nélkül, gátvédelemmel. Néha úgy éreztem meghalok, de aztán mégsem :) A Piroska által tanított légzéstechnikák rengeteget segítettek, mindenkinek csak ajánlani tudom!!! Leírhatatlan élmény a belőlünk lett babát a kezemben tartani! Boldog várakozást kívánok a várandósoknak, akinek még már kibújt, nagyon jó babázást! Piroskának pedig nagyon köszönöm a testi-lelki felkészítést!
- Nóra, 26 éves
Marcell úgy döntött, hogy megajándékoz minket karácsonyra, igy 2,5 héttel előbb december 21-én hosszú vajúdás után, természetes úton, gátmetszéssel, epidurális érzéstelenítés nélkül született meg a mi kisfiúnk! :) Hihetetlen nagy segítséget adott a légzéstechnika amit Piroska óráin sajátítottam el!A szülés egy igazi élmény volt, így aki Czemmel Franciskánál és Tekse doktornál fog szülni annak nagy élmenyben lesz része! Remélem a csapattal találkozom majd a szülés utáni regeneráción!
- Pann, 37 éves
December 23- án 3150 grammal és 52 cm- rel megérkezett K. Balázs. Sikerült hüvelyi úton, természetesen, teljes gátvédelemmel, mélyrelaxációval, érzéstelenítés és más extra nélkül 6 óra alatt kibújnia. Megdicsértek a kondim miatt, a gátizmom lazasága miatt és a légzéstechnikák miatt. Én voltam a szupergörl. Köszi Piroska! Regenerációs tornán találkozunk! És köszönöm még Piroskának azt, hogy tartja bennünk a lelket, hogy milyen jó lesz a szülés. Nekem az is sokat számított, hogy nem aggódtam tőle. Tényleg jó volt! :)
- ZS, 38 éves
Két hüvelyi szülésem után enyhe stressz inkontinenciám maradt hátra menstruációkor jelentkező kismedencei lazaság, illetve kiesés érzéssel. Szüléseimkor kis mértékben repedt a gátizomzatom is. Ezután sokszor fájdalmat jelentett a férjemmel való együttlét, ami sejtettem, hogy a sérüléssel függ össze. Ezekkel a panaszokkal kerestem fel Piroskát. A részletes anamnézisfelvétel és funkcionális vizsgálat után kiderült, hogy a gátizomtornában - amit szoktam végezni - hol, hogy és mit javíthatok a további feljődés érdekében. Fény derült arra is, hogy a gátsérülésem után maradt egy fájdalmas heg. Piroska megtanított, hogy hogyan tudom azt kezelni nap, mint nap annak megszünéséig. Mindenkinek ajánlom, hogy keresse fel őt, aki nem elégedett szülése utáni állapotával, helyesen akar regenerálódni és ehhez széleskörű szakértelmet szeretne kapni. Bónusznak meg kedvességet, természetességet és empátiát. :)
- Kitti, 33 éves
"Kedves Piroska! Nagyon megnyugtatnak a szavaid, köszönöm az összes biztatásodat! Lassan térek magamhoz, kicsit féltem is a műtét után a szextől, de bizony isten igyekszem. Mert tudom mit veszítek...(!) Férjem végtelen türelemmel szelidit, úgy hogy jó úton vagyok azt hiszem, a Te biztatásoddal együtt.Képzeld tornázok, feszegetem a kiírt mennyiség határait, de nagyon jól esik. Hozzá kell tennem, hogy napi egyszer megy a torna, reggel nem tudom az időmbe beépíteni, csak annyit amihez nem kell lefeküdnöm a földre. Igyekszem figyelni a légzést is a has be- és felhúzásokkal, szóval nagyon jó döntés volt, hogy elutaztam hozzád útmutatásért, mert megnyugodtam, hogy nem tudom elrontani ha betartom a javaslatodat. Igyekszem leírni is, hogy tudd mennyi időt fordítottam a tornára, de egy kis bemelegítéssel együtt, és ha jó is a hangulatom, akkor 30 és 45 perc közé fér be a tornám, mert jól esik csak a testemre és magamra figyelni. Nem győzöm eleget mondani, köszönet mindenért. Neked is kívánok minden jót, sikert ahhoz, hogy legyen elég erőd végig vinni a terveidet. Puszi Neked. (A legjobb munkád van, hiszen arra vagy hivatott, hogy erőt adj minden módon az arra rászorulóknak, sok-sok biztatással, és ezt nagyon jól tudod tenni!)Közvetlen, mosolygós vagy, nyugalom árad belőled, ami ahhoz nagyon kell, hogy a kiszolgáltatott ember bizalmat szavazzon Neked. Én ezt láttam és tapasztaltam a találkozásunkkor. Úgyhogy további sok sikert!"
-Edina, 47 éves, méhkivétel után

Évek óta gyakra előjött egy szörnyü érzés: a szomszéd közértből kellett hazarohannom wc-re, előfordult, hogy nem értem el. Vizsgálatok, tükrözések negativak lettek - a tünetek maradtak. Háziorvosom intimtornát javasolt gyógytornásznál. Heti, majd havi rendszerességgel járok, évente elektroterápiás kezelést is kapok, otthon napi 2 alkalommal csinálom végig a gyakorlatokat. Nem merem elkiabálni: az intenziv torna hatására érzem a visszatartás képességét. Remélem, most már ez igy marad.
-Júlia, 67 éves 

Blog


VBAC után OASI, majd azonnali plasztika a szülőszobán a Tritonban

VBAC után OASI, majd azonnali plasztika a szülőszobán a Tritonban

  • 2022/03/27 00:00

Szép szülésélmény mellett is előfordulhat izomsérülés...rendkívül szerencsés az az anyuka, akinek a szülőszobán már hozzáértő proctológus állítja helyre az izomzatát. A harmadfokú gátsérülés nyomát sem lehet ma már látni. Sok tritonos szakember összehangolt munkájának köszönhető ez a szép eredmény. Egy csodáslatos  édesanya beszámolóját olvashatjuk: milyen mélységeket és magasságokat élt át második gyermeke természetes szülése során.

SIKERES GÁT ÉS ZÁRÓIZOM PLASZTIKA

SIKERES GÁT ÉS ZÁRÓIZOM PLASZTIKA

  • 2021/08/25 00:00

Széltartási zavar  mőgötti  komoly szülési  izom sérülés rekonstrukciója. Köszönöm a hozzám irányítást dr.  Oláh Orsolyának, az együttműködést dr. Willner Péternek. Változtatás nélkül közlöm a beszámolót.

összes blogbejegyzés